top of page

STREEKINFO

Niemand zal zich ooit vervelen op Hof ter Lo. Maar als je er toch even tussenuit wil, dan geven we jullie hieronder alvast enkele ideetjes! Persoonlijke favorieten zijn: 't Land van Vlierbos in Diksmuide, de kinderbrouwerij in Reningelst, natuurgebied de Blankkaart in Woumen of provinciedomein de Palingbeek in Ieper. 

Wandelen

Trek je wandelschoenen aan en geniet van een stevige wandeling langs rustige wegen in een prachtige omgeving. Ontdek alle wandelroutes in de buurt.

Fietsen

Vlak bij onze vakantieboerderij ligt er een knooppunt waar je via verschillende trajecten hele mooie fietslussen kan fietsen. Klik hier voor meer informatie over de fietsroutes.

Pretparken

Hof ter Lo is de ideale uitvalsbasis om Plopsaland in De Panne en Bellewaerde in Ieper te bezoeken. Dat wordt gegarandeerd een dag vol fun!

Citytrip

Ieper, Veurne, Poperinge en Diksmuide liggen allemaal binnen een straal van 20 km van de vakantiehoeve. En ze hebben allemaal heel wat te bieden op vlak van ontspanning & cultuur.  

Dieren

Niet alleen op onze boerderij Hof ter Lo vind je ezels, paarden en varkens. Vlak bij kan je zelfs beren en zebra's spotten in dierenpark De Zonnegloed in Vleteren. Of ga langs bij kinderboerderijen 't Kakelend Kippenmuseum in Diksmuide of 't Fazantenhof in Houtshulst.

Musea

Musea een stijve bedoening? Nee hoor! Deze plekken zijn ideaal voor groot en klein: Talbot House in Poperinge, Bakkerijmuseum en Kasteel Beauvoorde in Veurne, Museum aan de Ijzer in Diksmuide, In Flanders Fields Museum in Ieper en het Jules Destrooper bezoekerscentrum in Lo.

Brouwerijbezoek

De Westhoek is gekend voor zijn hop en bier. De wereldberoemde Sint-Sixtus abdij in Westvleteren, Brouwerij Sint-Bernardus in Watou, Seizoensbrouwerij Vandewalle in Reninge, Deca Brouwerij in Woesten, De Struise Brouwers in Vleteren of De Dolle Brouwers in Diksmuide zijn dus zeker een bezoekje waard!

Eten & drinken

Een heerlijke ijsje bij l'Heritage in Reninge, een biertje in Café Bij de Witten in Pollinkhove, paling in 't groen bij De Hooipiete, een steak bij d'Akkerhoeve, lamskroon bij 't Molenhof of een pannenkoek bij Schraevenacker. Er is voor elk wat wils!

bottom of page